http://cdn2.screenjunkies.com/wp-content/uploads/AstonMartin.jpg

Najpoznatijih 50 filmskih prijevoznih sredstava što ih je u filmovima vozio slavni tajni agent James Bond izloženo je u povodu obilježavanja 50. godišnjice snimanja prvog u nizu filmova o agentu 007 u južnom engleskom mjestašcu Beaulieuu, između Southamptona i Bournemoutha, gdje se nalazi svjetski poznati nacionalni muzej automobila.

http://prschool.files.wordpress.com/2011/07/vanquishandbrosnan.jpg

Među izlošcima su i mini zrakoplov Bede Acrostar kojim je 007 letio u filmu Octopussy, kao i telenavođeni automobil BMW 750iL korišten u filmu Sutra nikad ne umire.

Ljubitelji i obožavatelji lika i djela tajnog agenta 007 moći će se diviti i Rolls-Royceu Phantom IIi što ga je u Goldfingeru (1964.) vozio Sean Connery, Lotusu Espritu S1 koji je u Špijunu koji me volio (1977.) vozio Roger Moore ili u snježnome skuteru SFX Cello Case Ski kojim je upravljao Timothy Dalton u Dahu smrti.

Sin utemeljitelja muzeja automobila Ralph Montagu rekao je kako je ponosan što će posjetitelji na jednome mjestu imati priliku vidjeti 50 originalnih prijevoznih sredstava iz filmova o Jamesu Bondu.













Objavi komentar Blogger

 
Top