Za izradu najveće čokolade na svijetu bilo je potrebno 600 kg badema, 2750 kg šećera, jedna tona mlijeka u prahu, 850 kg kakaa i 700 kg čokoladnog likera

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00425/najve_a__okolada_n_425140S1.jpg

Fraza 'mogao bih pojesti cijelu čokoladu' dobila je sasvim novo značenje. Naime, američka je tvornica čokolade World's Finest Chocolate napravila najveću pločicu čokolade na svijetu, iako je umanjenica stvarno neprimjeren pojam.

Čokolada je toliko velika da je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a nastala je u sklopu kampanje 'Think Big. Eat Smart.' (Razmišljaj veliko, jedi pametno) kojom će se djeci pokušati istaknuti važnost pravilne prehrane.

Tvornica, sa sjedištem u Chicagu, sada se može pohvaliti čokoladom koja teži šokantnih 6 tona, a visoka je jedan metar te dugačka sedam .

- Namjerno smo napravili čokoladu ovako velikom kako bi školskoj djeci pokazali važnost pravilne prehrane. Ostajemo ustrajni u edukaciji obitelji oko zdravog života te im želimo pokazati da pravilna prehrana može biti itekako zabavna - rekao je Eddie Opler, izvršni direktor kompanije World's Finest Chocolate.

Za izradu najveće čokolade na svijetu bilo je potrebno 600 kilograma badema, 2750 kilograma šećera, jedna tona mlijeka u prahu, 850 kilograma kakaa i 700 kilograma čokoladnog likera.

Čokolada će ubrzo krenuti na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama tijekom koje će sigurno izazvati oduševljenje brojnih školaraca.







Objavi komentar Blogger

 
Top