http://www.portaloko.hr/controls/imgSizerCrop.aspx?imgId=36982&x1=0&y1=0&x2=0&y2=0&w=410&h=260

Neki muškarci ne mogu vlastitu suprugu podnijeti niti živu u krevetu, ali jedan Vijetnamac je bračnu vjernost podigao na nivo bizarnoga.

Naime, Lee Van spava sa svojom pokojnom ženom već sedam godina, a vlasti ne mogu učiniti ništa kako bi ga u tome zaustavili.

Priča o bizarnoj navici procurila je koncem 2009. godine, kada su vijetnamski mediji objavili fotografije čovjeka koji spava sa gipsanom statuom u obliku žene, u kojoj je tijelo njegove mrtve žene.

On jednostavno nije mogao podnijeti gubitak svoje srodne duše, pa je iskopao njezine posmrtne ostatke, stavio ih u gipsanu statuu i nastavio dijeliti krevet sa njom.

To je bila jedna od najčudnijih vijesti te godine, ali su svi vjerovali kako će poslije medijske frke vlasti nekako uvjeriti Lea Vana da sahrani voljenu suprugu.

Međutim, on je to jednostavno odbio i oni nemaju načina kako ga natjerati, piše ‘S media’.

Kada su reporteri nedavno posjetili njegovu kuću u Quang Namu, bili su iznenađeni užasnom gipsanom statuom koja je i dalje na bračnom krevetu.

Ovaj 57-godišnji muškarac je rekao kako spava sa pokojnicom da bi u idućoj inkarnaciji imao bolju sudbinu. Nema mnogo smisla, posebno stoga što sa njim živi i njegov maloljetni sin.

http://www.eva.vn/upload/news/2009-11-26/1259204601-dan-ong-trung-tinh-3.jpg





Objavi komentar Blogger

 
Top