Dok čekate da vaše omiljeno jelo bude gotovo, na velikom ekranu automata možete i preslušati glazbu

http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00430/hrana_430871S1.jpg

Ovisno o tome u kojoj se zemlji nalazite, automati nude zaista široku paletu neobične hrane.

Nekad rezervirani samo za čokoladice i gazirana piće, a danas se u njima mogu naći i relativno svježe, pa čak i žive namirnice.

Ovi su inteligentni automati tehnološki opremljeni za sve faze izrade pizze, od razvlačenja tijesta, dodavanja umaka i nadjeva za 4 različite vrste pizze, koju pripremi za svega 90 sekundi, a zatim ispeče za manje od tri minute.

Rezultat je svježa pizza oko tri puta jeftinija nego u restoranu.

Dok vi čekate da se vaše jedno od omiljenih jela ispeće, možete preslušati pjesme ili pogledati oglase koji se nalaze na 32-inčnom zaslonu na automatu.

Pizzametry u sebi ima dovoljno svježih namirnica za izradu čak 150 pizza, koji se čuvaju u zatvorenom i hladnom pretincu.

Poduzetnik Puzant Khatchadourian izradio je ovaj automat, a na njegovom usavršavanju radio je čak puni 20 goidina.

Ova iteligentna sprava uskoro bi se trebala naći na ulicama New Yorka.

No, Pizzametry nije prvi automat za pizzu na svijetu, u Italiji postoji već jedan pod nazivom Let's Pizza, no za razliku od talijanskog, ovaj novi automat neupotrebljava infracrvene zrake i sve namirnice su isključivo sviježe, ništa nije zamrznuto.

U Australiji možete dobiti netom ispečeni pomfrit iz automata, a u Japanu i Kaliforniji čak i svježa jaja. Češka pivovara Pilsner Urquell osmislila je za obožavatelje piva automat koji skenira osobnu iskaznicu, prije nego punoljetnim osobama izbaci limenku ohlađenog piva.







Objavi komentar Blogger

 
Top