Vjerojatno postoji još (skrivenih) škola jedija, no Akademija u Čileu i Klub u New Yorku su među poznatijima i nitko neće imati nikakvih problema s članstvom – sve što potencijalnim učenicima treba je dobra volja

http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?width=795&height=500&imgId=354822
Flynn Michael možda naziva svoje učenike 'šmokljanima koji vole Ratove zvijezda', no on je također i jedan od njih. Štoviše, on je osnivač njujorškog Kluba jedija u kojem podučava kako koristiti silu.

Pravo ime Flynna Michaela je Michael Brown i prije nego je postao osnivač Kluba jedija bio je inženjer iz Brooklyna. Za sebe kaže da je ljubitelj znanstvene fantastike i heavy metala.

Dok je rastao na Rhode Islandu pogledao je četvrti dio serijala Ratova zvijezda (koji je prvi snimljen 1977.) 32 puta i od tada je maštao da će jednog dana i on trenirati postati jedi baš kao i Luke Skywalker. Njegova strast postala je javna kad je u Greenwich Villageu prvi put organizirao borbu svjetlosnim mačevima za Noć vještica 2005.

Nakon 2005. je počeo stvarati filozofiju za urbanog jedija. Duhovnom dijelu pridružio je svoje poznavanje borilačkih vještina, plesa, te mačevanja.

Svi novi učenici Kluba jedija dobivaju jeftine tvorničke svjetlosne mačeve, dok napredni sami izrađuju svoje oružje.

'Jedi nije jedi dok sam ne napravi svoj mač', kaže Flynn Michael.

Objavi komentar Blogger

 
Top