Amanda Clayton u Michiganu na lutriji je osvojila milijun dolara, ali je nastavila svaki mjesec primati socijalnu pomoć od 200 dolara.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/03/06/article-2111060-120DB36D000005DC-749_468x414.jpg

Nakon što je ta priča objavljena, Ured za socijalnu skrb priopćio je kako joj je ukinuo primanja. Kako su kazali, svi primatelji pomoći čije se imovinsko stanje promjeni, moraju to prijaviti Uredu unutar deset dana, javlja CNN.

‘Ukoliko primatelji pomoći nisu iskreni i nastave primati pomoć i onda kada raspolažu većim sredstvima, protiv njih se može pokrenuti istraga i od njih se može tražiti da vrate novac’, rekla je direktorica Ureda Maura Corrigan.

‘Mislila sam da mi više neće isplaćivati novac. Međutim, kako su to i dalje nastavili činiti, mislila sam da je u redu da primam pomoć jer nisam zaposlena’, odgovorila je Clayton na pitanje medija misli li da je u redu primati pomoć.

‘Moramo zaštiti novac koji uplaćuju porezni obveznici, a taj bi novac trebao biti korišten na stvari koje su potrebne društvu i onima koji pomoć uistinu trebaju’, rekao je zastupnik Michigana Dale Zorn.

Osim kuće Clayton je kupila automobil. Nakon što su je novinari upitali, ima li ona pravo na socijalnu pomoć, ona je odgovorila: U neku ruku imam pravo, Nemam prihoda, a imam račune koje moram platiti. Sad imam dvije kuće. Nakon toga je dodala da joj je teško i da se bori sa životom kao i svi drugi.




Objavi komentar Blogger

 
Top