Za sve koji vole provoditi svoje vrijeme u prirodi, ili vani uopće, ali i za one koji vole da su dobro upućeni u to šta ih čeka za par sati, današnjeg dana, narednih 10 ili cijelog mjeseca što se tiče vremenskih prilika i neprilika .

Uključite računalo i povezati se na internet. Mala ikona u donjem desnom kutu ekrana postane plava i nakon što za kratko vrijeme pokupi nove podatke s mreže, u kvadratiću se prikaže broj koji pokazuje trenutnu temperaturu za lokaciju na kojoj ste (unos lokacije obavljate prilikom instaliranja programa).

Dakle, radite, i polako se bliži vrijeme kada trebate da krenete do grada. Kliknete na ikonicu i pojavi se sljedeći prozor:



Pročitate trenutnu temperaturu, jačinu vjetra, vlažnost i da li ima padalina, kako se obući, i kakav je realan osjećaj neovisno od ispisane temperature, au zavisnosti od vjetra i drugih čimbenika i spremni ste.
Ili možda niste? Ja npr.. volim da pogledam i satnicu, odnosno pregled vremena po satima kako bih znao recimo kada zakazati sastanak u gradu, a da me ne uhvati kiša, ili do kada da se vratim i sl..

Ispod možete vidjeti i recimo prognozu za narednih 10 dana koja se za sada pokazala vrlo preciznom i dobrom za planiranje putovanja.



Sve ovo i još omogućuje besplatan program sajta www.weather.com
Možete ga downloadovati putem ove stranice.
Izvor



Evo prognoze za danas (sa TV):






Objavi komentar Blogger

 
Top