Bojanje jaja za Uskrs duga je tradicija, no ove godine Amerikanci su doslovce poludjeli za drugom vrstom bojanja.

http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Apr2012/60600403.jpg

Naime, nakon što je novi zakon na Floridi ukinuo zabranu bojanja životinja 45-godišnjoj ženi, koja je voljela raditi to svojim životinjama, izazvana je opća pomutnja među udrugama za zaštitu životinja.

'Ljudsko društvo preplavljeno je tim pobojanim životinjama nakon Uskrsa', rekao je Don Anthony iz Fundacije za prava životinja, pritom misleći na piliće koji su bojani tako da je boja ubrizgana u inkubirano jaje, ili da se piliće šprica sprejem, prenosi New York Times.

Farmeri tvrde kako je čitav proces bojanja pilića bezazlen i ne šteti životinjama, no kritičari naglašavaju stres koji pilići pritom prolaze. Zakon o zabrani bojanja životinja na Floridi uveden je 1967. godine, a predložio ga je Elton Gissendanner, sada umirovljeni pravnik.

'Od 1967. nikad nisam čuo primjedbe na taj zakon, Nitko ga nije dosad ni taknuo', rekao je Gissendanner. Prema podacima PETA-e, više od 19 američkih država zabranilo je bojanje životinja.

Ipak, Amerikanci smatraju kako pobojani uskrsni pilići izgledaju neodoljivo. Smatrate li i vi da su neodoljivi, ili ipak mislite da je to još jedan slučaj zlostavljanja životinja?

Objavi komentar Blogger

 
Top