Nesvakidašnji potez velikog čokoladnog diva Anthona Berga iznenadio je i oduševio cijeli svijet, ali ponajprije građane Danske. Umjesto novcem, u njihovom novom dućanu, čokoladu plaćate obećanjem da ćete napraviti dobro djelo.

http://s3.amazonaws.com/dogonews/pictures/10063/content/anthon-berg-generous-store.jpg?1333211724

Prošli mjesec otvorila se nova prodavnica čokolade Anthona Berga u Kopenhagenu pod imenom Generous Store, što bi u prevodu značilo "Velikodušna trgovina". Ono što je posebno kod te trgovine je način plaćanja. Bombonijere su označene etiketama na kojima piše cijena – u dobrim djelima.

Tako, na primjer, možete izabrati čokoladu na kojoj piše "Nemoj ogovarati svoju djevojku mjesec dana", "Nemoj komentarisati djevojčinu vožnju nedjelju dana", "Pripremi doručak u krevetu za voljenu osobu" ili "Pomogni prijatelju u čišćenju doma". Postoji i ona s natpisom "nedjelju dana ne laži svome ocu" koja, navodno, nije baš popularna.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbe5zGbQ5bu4xNuQgmlwRVSF2ERiVLsvZxugNuFED0zqj5352qolqBtDXhyphenhyphenXRvgk1TZpiRxlocyREZpr236p2i3m0wk-6uuYOUEtBqK8G-MRbWnMTxoObcrz5yD_hgNsmg2VA6AqCyuaXe/s1600/anthonberg4.jpg

Umjesto na blagajnama, kupci plaćaju preko iPada kojeg im uruče radnici u trgovini. Preko njega se 'ulogiraju' na Facebook, te koristeći jedinstvenu aplikaciju obećaju bliskoj osobi da će napraviti dobro djelo koje su izabrali s čokoladom. Firma je objavila kako je ova dobronamjerna kampanja prošla uspješno jer su im mnogi slali i dokaze da su ispunili svoje obećanje preko Facebooka.



Firma Anthon Berg tvrdi kako im je cilj povezati svoj proizvod s velikodušnosti i dobrotom, te su napravili i prilično dirljivu reklamu za Generous store, koju možete pogledati ovdje:

Objavi komentar Blogger

 
Top