Massai Mara je nacionalni rezervat koji se nalazi u jugozapadnoj Keniji, a smatra se da je park zapravo nastavak nacionalnog parka Serengeti u Tanzaniji.

http://www.explorerkenya.com/images/Map%20of%20Masai%20Mara%20Lodges.jpg

Nacionalni rezervat Massai Mara nalazi se u blizini grada Naroka koji se zapravo smatra glavnim mjestom gdje pleme Massai po kojem je rezervat dobio ime, dolazi po sve glavne namirnice potrebne za život.

Massai Mara smatra se jedinstvenim mjestom i destinacijom za promatranje divljih životinja. Naime, ako se odlučite na dolazak, imati ćete priliku vidjeti lavove u svom prirodnom okruženju. Naravno, tu su i čimpanze, zebre, hijene, šakali, nilski konj, žirafa i mnoge druge životinje koje će vas jednostavno oduševiti budući da će ih velika većina vas po prvi puta vidjeti uživo.

U ovom prekrasnom rezervatu nudi vam se prilika promatrati jednu od fascinantnih prirodnih pojava kao što su migracije životinja koje se ne mogu točno predvidjeti, ali zato ako dođete u kolovozu i rujnu, imate priliku vidjeti velika krda divljih životinja.

Tijekom cijele godine, Massai Mara nudi blagu klimu te nevjerojatne prizore prirode bogate životom te divljim životinjama što Keniju čini jednom od privlačnijih destinacija što se tiče tog dijela svijeta. Pored toga, dok ste tamo, imate priliku doživjeti safari gdje možete vidjeti prizor beskrajnih prostranstava savane, poneke rijeke te krda slonova, gnua i zebri koje prolaze.

Massai Mara uključuje rančeve kao što su Koiyaki, Lemek, Ol Chorro Oirowua, Olkinyei, Siana, Maji Moto, Naikara, Ol Derkesi, Kerinkani, Oloirien i Kimintet.

Zanimljivo, ali nekad je Massai Mara pokrivao područje od samo 520 četvornih kilometara dok se 1961. godine proširio na 1.821 km2 da bi danas površina iznosila 1.510 km2.

Nacionalni rezervat nudi bogatstvo što se tiče životinjskog svijeta, a to su pripadnici “velike petorke” (lav, leopard, afrički slon, afrički bivol te crni nosorog). Stanovnicima ovog rezervata smatraju se hijene, gepardi, šakali, šišmiši i lisice.

Smatra se da je ravnica između rijeke Mara i Esoit Siria najbolje područje za gledanje igre između lava i geparda. Više od 470 vrsta identificirane su kao stanovnici ovog područja, s tim da se veliki dio njih smatra imigrantima.

Migracija je jedno od najimpresivnijih događaja na ovom području. Da budemo precizni, migracija uključuje 1.300.000 divljih zvijeri, 500.000 gazela, 200.000 zebri i to za ono što možemo tvrditi sa sigurnošću.

Ako imate priliku, Massai Mara je svakako mjesto koje nikada nećete zaboraviti.




Objavi komentar Blogger

 
Top