Od svih fantastičnih stvari koje su ikada izumljene, pivo se definitivno nalazi među top deset. Većina piva koja ste do sada pili izgledaju kao sokići za djecu u usporedbi s najjačim svjetskim pivima.

Dogfish Head 120 Minute IPA




Pivovara: Dogfish Head

Porijeklo: SAD

Alkohol: 15-20%

Cijena: ~40kn/boca

Uz verzije 60 i 90, ova pivovara proizvodi i verziju 120 koja sadrži između 15 i 20% alkohola. Za razliku od ostalih piva na ovome popisu, ova je lakše dostupna, naravno ako živite u SAD-u. Lagano se izlijeva zbog svoje gustoće i ima iznimno blag okus za pivo s tolikom količinom alkohola.

Sam Adams Utopias




Pivovara: Sam Adams

Porijeklo: SAD

Alkohol: 27%

Cijena: ~850kn/boca

Zabranjeno je u 13 američkih država i ne prodaje se u pakiranjima po šest boca. Ovo tamo pivo je ponos bostonske pivovare i svoju jedinstvenu snagu zahvaljuje 15-godišnjem sazrijevanju u drvenim bačvama, istima kakve se koriste za sazrijevanje whiskeyja. Prodaje u keramično-bakrenim bocama koje podsjećaju na kotlić.

Sink The Bismarck




Pivovara: BrewDog

Porijeklo: Škotska

Alkohol: 41%

Cijena: ~560kn/boca

Ekscentrična škotska pivovara BrewDog proizvela je pivo sa svojih 41 posto alkohola. "Sink The Bismarck!" (Potopite Bismarcka!) slavna je zapovijed britanskog ratnog premijera Winstona Churchilla, koju je Kraljevske ratna mornarica ispunila 27. svibnja 1941. godine, kada je u sjevernom Atlantiku, nakon trodnevne potjere uništila slavni njemački ratni brod. Bismarck je Churchillu posebno smetao jer je prethodno potopio ponos britanske flote, krstaricu Hood. Iako je po načinu proizvodnje i odlikama doista pivo, Sink The Bismarck nije pitko poput svojih manje alkoholnih srodnika - u njemu naime ima više alkohola nego u votki ili whiskeyju.

End Of History




Pivovara: BrewDog

Porijeklo: Škotska

Alkohol: 55%

Cijena: ~4750kn/boca

Osim što imate priliku vidjeti kako izgleda vjeverica koja je progutala bocu, vidite i drugo najskuplje pivo na svijetu. End Of History je pivo karakteristično po iznimno visokom udiu alkohola. Proizvedeno je samo 11 boca ovog ekskluzivnog piva, nazvanog prema knjizi filozofa Francisa Fukuyame.

Schorschbock




Pivovara: Schorschbrau

Porijeklo: Njemačka

Alkohol: 57%

Cijena: ~1500kn/boca

Da budemo precizni, ovo pivo proizvedeno u Njemačkoj ima ravno 57,5% alkohola. Ako slučajno probate ovo pivo, smatrajte se pravim sretnikom jer trrenutno se ovo pivo ne može nigdje nabaviti, a proizvesti će se svega 36 boca.

Start The Future




Pivovara: 't Koelschip

Porijeklo: Nizozemska

Alkohol: 60%

Cijena: ~250kn/boca

Nizozemska pivovara 't Koelschip proizvela je pivo pod nazivom Start The Future koje ima - vjerovali ili ne - 60% alkohola i trenutno drži status najjačeg piva na svijetu. Ono se sigurno ne pije kao pivo, nego kao koktel u čaši za viski ili konjak, u protivnom bi mogli imati najjači mamurluk na svijetu.

Objavi komentar Blogger

 
Top