Živimo u svijetu u kojem novac vodi glavnu riječ u tome koji će proizvodi ugledati svjetlo dana. Vjerojatno smo zbog toga 2011. imali prilike čitati o konzerviranom štalskom zraku, sladoledu od majčina mlijeka i zlatnom siru te kondomima s kraljevskim parom na omotu

http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?width=795&height=500&imgId=313775


Već nekoliko godina web stranica Newslite.tv dijeli nagrade DAFTAS, za 'bedaste stvari koje su se našle u vijestima'. Slijede ovogodišnji pobjednici:

Konzervirani kravlji vjetrovi – Stallduft (Miris štale)

Njemački poduzetnici dobili su vjetar u leđa kad su se dosjetili da bi mogli prodavati autentični svježi zrak s mirisom štale u konzervama. Stallduft (miris štale) pruža svakom kupcu jedinstvenu mogućnost da sa sobom bilo kamo ponese miris bavarske štale.

Sladoled od majčina mlijeka – Baby Gaga

Slastičarnica The Icecreamists ove je godine lansirala sladoled od majčina mlijeka po imenu Baby Gaga. Ovaj bizaran proizvod brzo se našao na meti mnogih, pa čak i Lady Gage, kojoj se nije svidjelo ime sladoleda.



Kondomi s kraljevskim parom na omotu – Crown Jewels (Kraljevski dragulji)

'Legnite i mislite na Englesku', bio je slogan na omotu kondoma na kojem se našao i kraljevski par – Kate Middleton i princ William. Kraljevski dragulji svakako su uljepšali svakodnevnicu mnogih Britanaca, no možda nisu veličali događaj kraljevskog vjenčanja na pravi način.



Zlatni sir Stilton

Britanski proizvođači sira božićnom ugođaju dodali su malo zlata – u obliku sira koji stoji oko 500 kuna za jednu krišku. Zahvaljujući ovom bizarnom (ali sjajnom) potezu, našli su se na popisu najsmješnijih proizvoda 2011. godine.

Objavi komentar Blogger

 
Top