Najsretnija kuća na svijetu nalazi se u njemačkom gradu Braunschweigu, podiže vam raspoloženje čim je ugledate, a zbog nesvakidašnjeg izgleda postala je prava turistička atrakcija.

Ovu kuću, koja je nastala je na ostacima nekadašnje kneževske palače, 1999. godine izgradili su arhitekt Konrad Kloster te američki umjetnik James Rizzi. U kući ne živi niko, već služi kao uredski prostor.

Inače, prigodno je spomenuti da ovaj gradić osim najsretnije kuće na svijetu ima i svog misterioznog dobročinitelja. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci građani Braunschweiga primijetili su kako anonimni dobročinitelj u poštanske sandučiće najugroženijih porodica ostavlja i do deset hiljada eura.

Kako prenosi Magazin, novac, prema nekim podacima više od 250 hiljada eura, donirao je opljačkanima, siromašnima te ustanovama kao što su bolnice i pučke kuhinje.

Uprkos velikoj angažiranosti da se sazna o komu se tačno radi građani još uvijek nisu saznali identitet anonimnog dobročinitelja pa im je i dalje preostalo samo nagađati ko je taj neznani junak.





Objavi komentar Blogger

 
Top