Američki su se mediji ovih dana raspisali o 9-godišnjem Canieu Monroyu, dječaku kojem predvičaju da će za 30-tak godina postati milijarder.

http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Apr2012/60606912.jpg

Dok je njegov tata prodavao automobilske djelove maleni je Caine došao na ideju da iskoristi mnogobrojne kartonske kutije za vlastititu igraonicu. Ulaznicu u igraonicu prodaje za oko 1 dolar, a nudi i različite popuste ukoliko postanete član igraonice. Igre sam osmišlja, a sa škarama, bojama i selotejpom osmišljava igrice.

Tako je jednoga dana u njegovu iograonicu svratio filmski redatelj Nirvan Mullick kojije zapravo krenuo u trgovinu dječakovog oca po kvaku za automobil. Mullick se toliko oduševio dječakom da je o njemu snimio i kratki dokumentarac.

http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Apr2012/60606914.jpg

O dječaku je pisao i ugledni Forbes čiji je autor Caleb Melby napisao zašto bi ovaj 9-godišnjak mogao u budućnosti postati milijarder. 'On je dječak koji već vodi svoj posao, a tako su počeli i mnogi drugi poduzetnici, živi u Kaliforniji u kojoj živi najviše milijardera negoigdje u SAD-u, strastven je prema poslu i voli ono što radi, ima sreće, uporan je, optimističan, spreman je raditi za skroman iznos,i ima fond u kojem je prikupljeno već 140.000 dolara', piše Forbes.

Film o dječaku na internetu je pogledalo nekoliko milijuna ljudi, a uskoro su se o njemu raspisali svi mediji. Za njega je čak osnovana i fondacija koja je prikupila čak 140.000 dolara za dječakovo školovanje.

Objavi komentar Blogger

 
Top