Jeste li se ikada pitali kako bi smartphone izgledao da poprimi oblik naočala? To su sebi pitanje očito postavili u Googleu kada su odlučili pokrenuti Project Glass kojemu je, kako kažu u objavi, cilj stvoriti tehnologiju koja je tu kad je trebate, a nestaje kada je ne trebate.

http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/pogledajte-kako-google-zamislja-pametne-naocale-slika-491897

Google je "pametne naočale" već najavljivao, ali sada je objavljen i video koji prikazuje kako sve to izgleda u praksi. Funkcije možete aktivirati glasom, telefoniranje u hodu je još lakše nego sa mobitelom, a navigacija, odnosno korištenje karte (Google Maps, naravno), jednostavnije je nego ikad, jer vam se upute pojavljuju pred očima dok hodate. S aovakvim bi se naočalama bilo zaista teško izgubiti.

http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/pogledajte-kako-google-zamislja-pametne-naocale-slika-491896
Prototip naočala izgleda poprilično neobično, što znači da će reakcije na dizajn najvjerovatnije biti vrlo podijeljene. Portal Gizmodo tako piše kako izgledaju kao nešto što bi nosili šmokljani u podzemnom laboratoriju, i to ne na dobar način, pa im ne pomaže ni to što ih na promotivnim fotografijama nose lijepi i cool mladi ljudi. Ali, ipak je tek riječ o prototipu čiju komercijalnu verziju vjerovatno nećemo tako skoro vidjeti, a Google je sve zainteresovane pozvao da svojim prijedlozima i idejama učestvuju u oblikovanju projekta.

Objavi komentar Blogger

 
Top