St. David ili Sv. David poznati je grad koji se nalazi u općini Pembrokeshire, Wales. Nalazi se na rijeci Alun na poluotoku koji nosi naziv grada. Radi se o britanskom najmanjem gradu na svijetu u smislu veličine i broja stanovnika.

http://www.putokosvijeta.hr/wp-content/uploads/2012/05/st.-davids1.jpg

Grad ujedno predstavlja posljednje počivalište Sv. Davida, zbog čega se smatra jednim od najvažnijih gradova u crkvenom pogledu.

Sam grad je nekada bio poznat kao Mynyw, što se na latinskom jeziku izgovaralo kao Menevia, a kasnije je preimenovana u čast Sv. Davida. Cijeli grad sagrađen je oko katedrale Sv. Davida koja se nekada smatrala popularnim mjestom hodočašća u srednjem vijeku.

Povijest navodi kako je čuveni svetac rođen u mjestu poznatijem kao Saint Non, koje se nalazi svega desetak minuta hoda prema južnom dijelu grada. Dakle kao što se može zaključiti katedrala je jedna od najvećih atrakcija grada koju jednostavno ne možete zaobići.

Osim katedrale grad je poznat i po drugim atrakcijama, a pritom mislimo na čuveni Tower Gate iz keltskog razdoblja i brojne umjetničke galerije. Sam grad je osmišljen kao šetalište, odnosno kao mjesto koje pogoduje brojnim sportovima na vodi. Posjeduje nekoliko hotela, hostela i pubova. Odlučite li se na dolazak znajte da smještaja ima praktički za svaki džep.

http://znayuvse.ru/sites/default/files/2012/03/8_0.jpeg

Nekada je Sv. David predstavljao malo ribarsko mjesto u kojem su se ljudi uglavnom koncentrirali na svog zaštitnika, sveca po kojem je grad dobio ime. Danas je to grad koji se trudi privući velik broj posjetitelja, svojom bogatom poviješću i naravno velikim brojem lokacija, gdje ćete moći doživjeti nekadašnja vremena.

Pored praktički svake lokacije imate dovoljan izbor restorana, odnosno mjesta gdje se možete odmoriti. Turistička zajednica ovog grada dala si je truda da nekadašnja vremena pretvori u nešto zanimljivo i privlačno svima onima koji se odluče na dolazak.

Objavi komentar Blogger

 
Top