U srcu kaubojske države Kolorado, naići ćete na šumu Sv. Izabele u kojoj je smješten biskupski zamak. Ovaj zamak je djelo Jima Bishopa (bishop je engleska riječ za biskupa), a visok je 48 metara i teži 50000 tona! Napravljen je od kamena te je porodična kuća otvorena za javnost tokom cijele godine.



Kada ulazite u ovaj nesvakidašnji zamak, morate biti oprezni, jer je on još uvijek u izgradnji pa postoji mogućnost i da vam nešto padne na glavu.



Na vrhu zamka ćete primijetiti i zmajevu glavu sa otvorenim ustima te se čini kao da će svakog trenutka početi bljuvati vatru. Nećete vjerovati, ali ona je napravljena od recikliranih bolničkih tacni za obroke.



Zapravo, iz njegovih nozdrva izbija vatra koja dolazi iz kamina unutar zamka. Zaista kreativno. Unutar zamka ćete možda imati osjećaj da ste ušli u crkvu, jer su prozori napravljeni od bojenog stakla.



Cijeli zamak ima brdo zanimljivih karakteristika. Viseći mostovi od kovanog gvožđa, koji učvršćuju i povezuju kule, mu daju dašak ekscentričnosti i funkcionalnosti. Izgradnja je počela 1969. godine.


Objavi komentar Blogger

 
Top