Hurgada, nekada jednostavno ribarsko seoce danas je sa svojim kristalnim morem, netaknutim grebenima i mnoštvom morskih olupina, postala jedna od najboljih destinacija u Egiptu



Mali centar grada pun je bazara, džamija i živahne atmosfere – što odlično oslikava Egipatski način života. Najviše od svega Hurgada nudi sunce i relaksaciju – a to je ono što vam treba za dobar odmor.

Hurgada je poznata i po odličnom noćnom provodu; klubovi organizuju žurke sedam dana nedeljno. Najpoznatija mjjesta za provod do zore su Ministry of Sound Egypt i Hed Kandi Beach Bar. Međutim to nije sve, novi Marina bulevar ima preko 80 prodavnica, 15 restorana i 7 barova; i da ne zaboravimo čuvenu Bungee raketu koja ponosno stoji na ulazu u bulevar.


Ab Ramada

Sa više od 20 km hotela duž plaže, Hurgada može da zadovolji ukuse svakog turiste: ovde možete da ronite ali i da surfujete po pustinjama. Hurgada ima toplu i suhu pustinjsku klimu uz stalni blagi povetarac.

Ljeta su izrazito topla, dok se zimi temperatura spusti na prijatnih 20 – 25 stepeni.

Kada posjećujete Hurgadu imate prilku da vidite i neka obližnja ostrva: Shadwan Island (odlično za gnjurenje, ronjenje i pecanje, ali ne i za plivanje); Shaab el-Erg (za ronjenje, pecanje i gnjurenje); Umm Gammar (ronjenje i gnjurenje); Shasb Saghir Umm Gammae (ronjenje), Careless Reef (ronjenje), Abu Ramada (ronjenje), Shaab Abu Ramada (pecanje), Dishet el-Dhaba (odlične plaže za plivanje), Shaab Abu Hashish (plaže, ronjenje, gnjarenje, plivanje i pecanje); Sharm el-Arab (ronjenje, plivanje i pecanje) i Abu Minqar (plaže i plivanje).


Soma bej

Nova odmarališta na tirkiznim vodama duž Hurgade imaju prelijepe plaže koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Za one koji vole mir

Uzmite peraja i masku i potražite Sharm El Naga, divnu uvalu koja se nalazi 20 km južno od Hurgade. Za ekskluzivno sunčanje i kupanje posjetite Soma bej.


Makadi bej

Za sportiste

Ronite i krenite u potragu za kornjačama, ajkulama i delfinima. Sve to možete uraditi ako dođete do marine El Gouna, koja se nalazi 25 km severno od Hurgade. Safaga Port je odličan za surfere, a ako volite da gnjurate posetite Makadi bej.

Za porodice su najbolji izbor privatne plaže u odmaralištima u kojima ima mnošto dječijih aktivnosti.

Za zabavu

Marriot koktel bar je odličan ako volite koktele, druženja i dobru muziku; Oberoi Sahl Hasheeh je odličan izbor ako volite kafu pored bazena, a za dobar aperitiv posjetite Hiltonov bazen.





Objavi komentar Blogger

 
Top