Zgrada je sigurna poput tvrđave, s privatnim dizalima, kinom, vinskim podrumima, sobama panike i spa oazama, a cijena četvornog metra iznosi oko 728.000 kuna

One Hyde Park

One Hyde Park je najluksuzniji stambeni kompleks na svijetu, smješten je u Knightsbridge ulici u centru Londona i ukupno broji 35.800 kvadrata. U zgradi ima 86 stanova, a prosječna cijena po kvadratu iznosi oko 728.000 kuna. Cijeli je kompleks dizajnirao studio Rogers Stirk Harbour i Partneri, a vlasnici su katarski premijer, šeik Hamad bin Jasim al-Tani i investicijska grupa CPV u vlasništvu slavnog trgovca nekretninama, Christiana Candya. Unutar kompleksa nalaze se tri poslovna lokala, onaj Abu Dhabi Islamske Banke, Rolex i McLaren Automotiv.

108146109DK005_THE_CANDY_BR

Apartmani koji se nude na prodaju su raznovrsni, od luksuznih jednosobnih stanova, do penthousea veličine preko 250 četvornih metara. Niti jedna spavaća soba u kompleksu nije jednake veličine, a niti tlocrt stanova nije jednak, što svakom vlasniku daje osjećaj jedinstvenosti i luksuza, kažu arhitekti.

Svi su podovi glazirani, a prekrasan se pogled pruža kroz najskuplje vrsta stakla na obližnji Hyde Park, dok se izvana ne može vidjeti unutra. Mnoštvo pametnih LCD ekrana, sustavi pročišćavanja zraka i druge tehnološke inovacije tek su dio luksuza koji nudi stanovanje u kompleksu, a mami svjetske bogataše da ulože u ovu originalnu nekretninu.
Mislilo se na sve

Na samom ulazu u One Hyde Park zgradu je recepcija te predvorje iz kojeg ogroman i futuristički zakrivljeni hodnik vodi do zasebnih apartmana u zgradi. Zbog sigurnosti vlasnika koji su često na meti raznih kriminalaca zbog imetka i poslova, grada je izgrađena poput tvrđave.

U stanove se ulazi isključivo po sustavu prepoznavanja rožnice, stakla na prozorima su neprobojna, no ako i to ne spriječi provalnike, vlasnicima preostaje bijeg u sobe za paniku.

One Hyde Park 3

Zgrada je popločena je s 15 različitih vrsta mramora i cijelim hrastovim šumama za vrhunski ugođaj onih koji si to mogu priuštiti. Kome unatoč vrhunskom i originalnom dizajnu dosadi boravak u stanu, vrijeme može prikratiti u privatnom kinu, vinskom podrumu ili bazenu dužine 21 metra. Bogataši u One Hyde Parku zapravo ni ne moraju izlaziti iz zgrade ako to ne žele, jer u njoj mogu vježbati u teretani, opuštati u sauni i welness oazama, igrati se s golf simulatorom te u bilo koje vrijeme naručiti dostavu iz mandarinskog restorana. Tko poželi izaći na večeru, podzemnim putem će dospjeti do restorana Heston Blumenthal.
Samo za najbogatije

One Hyde Park 4

Dizala su opremljena najluksuznijom opremom, a svaki stan ima i privatno dizalo. Vrhunska lokacija u centru svjetske metropole, skupocjeni moderni namještaj i tehnološki potpuno opremljeni stanovi ciljaju na dugoročne imućne kupce. Vlasnici One Hyde Parka vjeruju da i u vrijeme ekonomske krize postoji tržište za imućne, koji unatoč brizi običnog radnika i dalje imaju dovoljno novca za ostvarenje svojih želja.

Tako se najjeftiniji jednosobni stan u zgradi prodaje po cijeni od 28 milijuna kuna, a onaj najskuplji već je prodan za vrtoglavih 1,19 milijardi kuna ukrajinskom multimilijarderu Rinatu Ahmetovu.





Objavi komentar Blogger

 
Top