Sladoled 'Vice Lolly' koji sadrži svetu vodu iz Lourdesa u Francuskoj košta 18.58 funti odnosno oko 175 kuna, a može se nabaviti u sladoledarnici u londonskome Convent Gardenu koja je prošle godine podigla prašinu sladoledom od majčinog mlijeka.

http://www.dnevno.hr/images/800/65659.jpg

Nakon što su svijet šokirali sladoledom od majčinog mlijeka, njegovi tvorci sada su ljestvicu podignuli još više. Pažnju su privukli novim neobičnim okusom - mješavinom svete vode i absintha (Apsinth je liker koji se proizvodi od anisa, pelina komorača i šećera, a sadrži i do 72 posto alkohola), a sve zapakirali u ledenu lizalicu u obliku pištolja.

Sladoled 'Vice Lolly' koji sadrži svetu vodu iz Lourdesa u Francuskoj košta 18.58 funti odnosno oko 175 kuna, a može se nabaviti u sladoledarnici u londonskome Convent Gardenu, piše Orange.

Njezin vlasnik Matt O'Connor postao je poznat zahvaljujući prošlogodišnjem izumu - sladoledu od majčinog mlijeka, a nada se da će mješavina vode s izvora Grotto of Massabielle u Francuskoj koju mnogi katolici smatraju svetom i 'alkohola toliko jakog da je utjecao na Van Gogha da si odreže uho', postati jednako kontroverzna.

- Rođen sam u katoličkoj obitelji i želio sam to istaknuti. Zapravo sam htio napraviti tradicionalnu dječji sladoled na štapiću, ali ideja je izmakla kontroli. Prerasla je iz prilično nevine stavri do vrlo provokativnog koncepta - kaže 45-godišnji O'Connor.

Vlasnik sladoredarnice ispričao je kako je njegov suradnik kupio svetu vodu u plastičnim bocama u Francsukoj, a nakon što je dostavljena u Englesku, O'Connor je proveo dosta vremena u traženju savršenog omjera absintha, svete vode i šećera.

- Tada smo zamrznuli mješavinu u kalupe u obliku pištolja. Lizalice imaju okus po alkoholu i istodobno su slatke. Nakon tri 'Vice Lolly' osoba već može osjetiti 'efetke' - kaže O'Connor.

Objavi komentar Blogger

 
Top