http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Dronning_victoria.jpg

Curi li vam nos onjušite smrdljivu čarapu

Iako se danas zna kako brzo i učinkovito izliječiti tegobe poput glavobolje ili prehlade, u viktorijansko doba metode liječenja, sudeći prema savjetima koje je u knjizi "Hints On Health From The Victorians" okupila Constance Moore, a prenio Daily Mail, bile su ipak nešto drukčije.

Dakle, ukoliko tražite neki lijek protiv prehlade ili boli u želucu, ovi suludi savjeti vjerovatno vam neće pomoći, no mogli bi vas barem dobro nasmijati.

Bol u želucu

Učinkovit, brz i jednostavan način rješavanja ovog problema jest sljedeći – uzmite prstohvat baruta i pomiješajte s čašom tople vode pune sapunice. Popijte sadržaj i bolovi će nestati. Vjerovatno zato što ćete u vrlo kratkom vremenu sadržaj želuca isprazniti kroz usta.

Ćelavost

Iako postoje razni napici, pilule ili losioni koji su se i u davnim vremenima koristili za borbu protiv ćelavosti, viktorijanci smatraju kako je najučinkovitiji način ipak trljanje glavice luka na "kritična" mjesta. Dakle, češnjakom protiv vampira, lukom protiv ćelavosti, suludim savjetima protiv zdravog razuma.

Bolji san

Želite li spavati bolje, duže i zdravije, sve što trebate učiniti jest spavati u vlažnoj odjeći. No, bez brige, kasnije će vam se vjerovatno preporučiti i kakva dobra metoda pobjeđivanja upale pluća.

Prevencija kolere

Svakako jedan od top savjeta koji možete dobiti u životu. Ukoliko ne želite dobiti koleru, nemojte je se bojati. Strah od kolere, navodno, povećava i mogućnost obolijevanja pa je najbolje ostati smiren i opušten.

Bol zbog rasta zuba

Ukoliko vaše dijete ima bolove uzrokovane nicanjem zuba, najbolje što možete učiniti jest objesiti mu mrtvu krticu oko vrata.

Kako izbjeći depresiju?

Odgovor je, naravno, vrlo jednostavan - umjerenim količinama opijuma. Navodno se, nakon smrti svog supruga, i sama kraljica Victoria uvjerila u učinkovitost ove metode.

Groznica

Iako postoje mnogi jednostavni i prirodni lijekovi protiv groznice, najbolji je ipak na tijelo čvrsto prisloniti noge mrtvog pileta, piše Index.

Preživljavanje djeteta nakon rođenja

Sve što trebate učiniti ukoliko se želite pobrinuti da nakon rođenja vaše dijete ostane živo i po mogućnosti zdravo jest pobrinuti se da prije njegovoj dolaska na svijet, doktor opere ruke i instrumente u ordinaciji. To će svakako spriječiti rizik od temperature, groznice i smrti.

Curenje nosa

Ukoliko vas muči ova tegoba, imate dva rješenja – njušenje smrdljive čarape ili veće količine soli. Po mogućnosti, nakon toga popijte vrući viski.

Ukoliko sve ovo propadne...

Dakle, pokušali ste sve kako biste se izliječili, ali niti jedna od metoda nije se pokazala učinkovitom. Ipak, razloga za zabrinutost nema. Rješenje je jednostavno – za pomoć se obratite Bogu.

Objavi komentar Blogger

 
Top