TV kanal Syfy relativno je poznat po nizu subotnjih trash filmova u kojima su "glavne zvijezde" ogromni mutanski križanci raznih beštija. Od križanaca krokodila i dinosaura do mješanca hobotnice i morskog psa, ovo su najbizarnije, najgenijalnije ili najblesavije beštije tih filmova.



Osim raznih čudovišta, glavne "odlike" ovih filmova su smiješno niski budžeti, namjerno nevjerojatni događaji, dijalozi na razini pornića, polugole djevojke kao ispale iz navedenih pornića, gomile i gomile komičnog nasilja, kante krvi te vizualni efekti na razini Tetrisa.

Dinocroc

U filmu iz 2004. godine neka lijeva istraživačka korporacijaoživjela je prahistorijskog dinosaura zvanog Suchomimus te ga križala skrokodilom. Naravno, dogodilo se ono što nitko živ nije mogao predvidjeti... Dinocroc je zbrisao i počeo terorizirati nedužne stanovnike obližnjeg gradića.



Dinoshark

Umjesto nastavka Dinocroca, Syfy se odlučio na sličan koncept, ali novo čudovište - mješanca dinosaura i morskog psa. Granate mu ne mogu naškoditi, ali njegova ahilova tetiva je... oko. Ako slučajno vidite jednog na Zrću, možete ga ubiti tako da mu zabijete koplje u oko. Ali prvo dobro provjerite da se ne radi o Aleks Grdić.



Frankenfish

Genetski modificirane krvoločne ribetine nalaze se na slobodi u lokalnoj rijeci te proždiru svakog tko umoči prst u vodu ili ima tu nesreću da se nađe blizu obale. Njihova glavna moć? Iskakanje iz vode i dekapitiranje žrtava u jednom potezu.



Mansquito

U trash filmu koji podsjeća na The Fly nedužne žrtve terorizira čovjek-komarac, što zvuči mnogo smiješnije nego izgleda. Nakon što muškarca ugrize genetički modificirani komarac, pretvara se u povampirenu beštiju koja ima dva cilja:ubijati i naći žrtvu za parenje.



Mega Piranha

Paralelno s mockbusterom Piranha 3D, iste godine izašao je trash film Mega Piranha, u kojem velike genetski modificirane piranje nalaze svoj put do rijeke Orinoco te brzo napreduju prema Floridi na vrhuncu turističke sezone.



Mega Shark

Postoji dobra šansa da ste već vidjeli legendarni clip iz ovog filma (drugi video ispod), u kojem gigantski morski pas izlijeće iz oceana i napada avion. Da, avion u letu. Scena je zapravo iz filma Mega Shark vs Giant Octopus čiji je naziv sasvim dovoljno deskriptivan. Filmski studio The Asylum distribuirao je par filmova s ove liste te raznih drugih žanrovski sličnih, a ovaj je bio jedan od popularnijih.




Piranhaconda

Najnoviji mutant s ove liste je Piranhaconda, iz istoimenog filma koji bi trebao izaći ove godine. Naslovno čudovište u suštini je ogromna anakonda s glavom piranje, kao da anakonde nisu zajebane same po sebi.



Sharktopus

Ovog puta stvar je zajebala vojska koja je htjela stvoriti ultimativno pomorsko oružje, genetski modificiranog križanca morskog psa i hobotnice, upravljanog daljincem. Naravno, tijekom testiranja, vojska gubi kontrolu nad beštijom koja napreduje prema obali s ciljem napastvovanja lijepih djeva u bikinijima.



Supergator

Nakon dinosaura-krokodila i dinosaura-morskog psa... Supergator! Koji je u biti varijacija na temu, kao godzilloliki križanac T-Rexa i aligatora. Tri godine nakon ovog filma snimljen je i nastavak - Dinocroc vs. Supergator. Na kojeg mutanta biste se kladili?

Objavi komentar Blogger

 
Top