
Ugledni njujorški restoran '230 Fifth' odlučio se na svoj meni uvrstiti jedno potpuno radničko jelo - hot dog. Međutim pecivo s hrenovkom i senfom u skladu je s reputacijom restorana i radi se o 'običnom hot dogu'. Jer, ako se tamo odlučite naručiti hot dog stajat će vas čak 2.300 dolara. Zašto?
U finom brioš pecivu premazanom maslacem od bijelih tartufa nalazi se hrenovka od nemasne govedine sušene šezdeset dana i obogaćene crnim tartufima. Kečap je začinjen šafranom, a neizostavan je i najfiniji francuski senf. Umak kojim je posipan je zapravo karamelizirani luk pirjan u šampanjcu Dom Perignon i sto godina starom vinskom octu. Kao dodatak služi se domaći kiseli kupus s najfinijim kavijarom, također zaliven šampanjcem, te mini krastavcima, ali i listićima zlata.
Ukoliko si možete priuštiti ovaj 'obrok', osim što ćete se fino najesti, zbrinut ćete oko 9.200 beskućnika koji se hrane u pučkim kuhinjama kojima je i namijenjen prihod od prodaje.
Objavi komentar Blogger Facebook