Spolja, to je građevina svetlucavih prozora i visokih kula, i hotel liči na futurističko i luksuzno zdanje. Međutim, unutrašnjost hotela “Rjugjong” (što na korejskom znači “grad topola”) u Sjevernoj Koreji, samo je betonska ljuštura. POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE!

Hotel sudnjeg dana u Pjongjangu, Sjeverna Koreja

Hotel, u obliku piramide, počeo je da se gradi prije više od 20 godina i ima 105 spratova, i nekada se nalazio čak i na poštanskim markama.

Predstavnici kineske turističke agencije Korio turs imali su priliku da provire u nedovršeni hotel u Pjongjangu.

Hotel sudnjeg dana u Pjongjangu, Sjeverna Koreja

Fotografije otkrivaju pust betonski hol, ali i predivan pogled na grad. Međutim, osim fantastičnog pogleda, hotel nema mnogo toga da ponudi, jer u njemu nema ni kablova, ni namještaja, ni cijevi.

Hotel je trebalo da bude otvoren još 1989. godine, i tada bi sa svojih 330 metara visine mogao da se pohvali da je najviši hotel na svijetu i sedmi najveći neboder.

Hotel sudnjeg dana u Pjongjangu, Sjeverna Koreja

Međutim, sredstva za gradnju su presušila 1993. godine, poslije niza nepredviđenih događaja, kao što je raspad Sovjetskog Saveza, finansijski problemi i prirodne katastrofe.

Bilo je planirano čak da se bar dio hotela otvori u aprilu ove godine, što bi se poklopilo sa 100. godišnjicom rođenja osnivača nacije Kim Il Sunga. Međutim, poslije 25 godina prepuštenosti zubu vremena, hotel je samo čudna mrlja na horizontu Sjeverne Koreje.

Hotel sudnjeg dana u Pjongjangu, Sjeverna Koreja

Čak se govori da ga predstavnici režima uz pomoć fotomontaže uklanjaju iz zvaničnih snimaka.

Ponovna gradnja eksterijera započela je prije tri godine, ali je samo malom broju ljudi dozvoljen pogled unutra, možda sa dobrim razlogom. Agencija Korio kaže da će hotel biti otvoren za dvije do tri godine.



Objavi komentar Blogger

 
Top