Bodi je napušteni grad na istočnoj padini planinskog lanca Sijera Nevade u Kaliforniji, oko 120 kilometara jugoistočno od jezera Tahoe. Nalazi se na nadmorskoj visini od 2550 metara.

Bodie California Ghost Town by Brendan J Smith

Zlato je ovdje otkriveno 1859 godine od strane Vejkmana Bodija, po kome je grad i dobio ime. Bodi je umro u studenom te godine kada se vraćao sa namirnicama i ostao zavijan u snježnoj mećavi. Bodi je bio poznat po bezakonju. Na svom vrhuncu, tamo je bilo oko 60 salona. Ubojstva, svađe i pljaćke poštanskih kočija bile su svakodnevica. Po legendi, jedna djevojčica se nakon saznanja da se seli tamo s obitelji pomolila Bogu: "Zbogom Bože, ja odlazim. U Bodi".

Bodi je u jednom trenutku bio prava "kineska četvrt", kada je u njemu živjelo oko 100 kineskih državljana. Oni su uglavnom zarađivali od prodaje povrća, zatim sjecenja, prijevoza i prodaje drva za ogrjev, a drzali su i uslužne praonice. Zimi su temperature u Bodiju često padale ispod nule, s vjetrovima koji su dostizali brzinu i do 100 km / h zbog široko otvorene doline u kome se nalazi.

Danas je Bodi autentićan i netaknut i djeluje poput nekakvog grada duhova. On je trenutno pod zaštitom države kao povijesni park. Unutrašnjost kuća je ostala ista onakva kakvu su je prije mnogo godina ostavili njeni žitelji. Ostaci bodije danas predstavljaju pravu sliku prošlog vremena. Bodie California Ghost Town by Brendan J Smith Međutim, do kasnih 1940-ih, zalihe plemenitog metala su bile potrošene. U trenu, ljudi su počeli napuštati područje i grad je ostao potpuno zanemaren. Pogledajte dokumentarni film iz pedesetih:

Objavi komentar Blogger

 
Top