Japanska kuća sakea zaposlila je dva istrenirana majmuna kao konobare. Stariji, iskusniji, zadužen je za piće, a mlađi poslužuje gostima tople ubruse
Japanski restoran primijenio je zanimljivu metodu posluživanja. Taverna Kayabukiya sjeverno od Tokija zaposlila je dva odlično istrenirana majmuna da poslužuju goste uz tradicionalne konobare.
Yat-chan i Fuku-chan dobivaju napojnice u obliku kuhane soje. Yat-chan, koji ima 12 godina, iskusniji je. On je zadužen za primanje narudžbi i posluživanje pića. Mlađi Fuku-chan nije još dorastao tom poslu, nego samo daje gostima tople ubruse.
Vlasnik taverne Kaoru Otsuka (63) na početku je držao majmune samo kao kućne ljubimce. S vremenom je primijetio da su počeli kopirati njegovo ponašanje, pa ih je zaposlio kao konobare. Nada se da će uspjeti istrenirati tri mlada majmuna za sljedeću generaciju konobara.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Objavi komentar Blogger Facebook