Raelijanci

http://www.diarioveloz.com/adjuntos/120/imagenes/000/075/0000075881.jpg

Kult Raelijanaca, koji tvrdi da je napravio prvi ljudski klon, mimo kloniranja bavi se organiziranjem orgija i prikupljanjem novca za igradnju "veleposlanstva vanzemaljaca". Njihova je misija "pripremiti zemlju za dolazak vanzemaljaca, najkasnije do 2035."

Sekta se, među ostalim, financira prikupljanjem članarina, koje iznose 10% prihoda svakog pojedinog člana, te organiziranjem seksualnih orgija. Novinari britanskog tabloida News of the World tvrde da su bili prisutni na jednoj od ranijih orgija sekte. Za ulaz na orgije, koje je vodila Brigitte Boisselier - "glavna znanstvenica Clonaida", plaćalo se 120 funti.

Sektu Raelijanaca, koja godišnje navodno ostvari prihode od 5 milijuna funti, vodi Claude Vorhilon, rođen u Švicarskoj.

Život Claudea Vorhilona promijenio se početkom sedamdesetih kad je "upoznao vanzemaljce".

Nekad novinar a danas milijuner Vorhilon pokretanjem sekte spojio je ugodno s korisnim. Osim priče o vanzemaljcima, njihovo učenje u velikoj se mjeri bavi seksom.

U knjizi "Vanzemaljci su me odveli na njihovu planetu" Vorhilon među ostalim kaže kako "Djecu treba učiti da se upuštaju u seks samo radi užitka, bez ikakve emocionalne predanosti prema partneru".

"Pripadnici sekte smiju se upuštati u heteroseksualne, homoseksualne i biseksualne odnose u prarovima i grupama" - podučava Vorhilon. Kult Raelijanaca tvrdi da ima 55 tisuća članova. Stožer kulta, UFOland, nalazi se u Kanadi.



Red Sunčeva hrama

http://i.piccy.info/i5/88/50/155088/07_500.jpg

Osnovan osamdesetih godina u švicarskoj, Ordre du Temple Solaire bio je tajno društvo koje je trebalo nastaviti tradiciju Templarskih vitezova, čime su se zapravo pridružili brojnim sektama i društvima koje pretendiraju na tu poziciju.
Ipak, ovi se izdvajaju po tome što su devedesetih navodno žrtvovali dijete za koje su vjerovali da je Antikrist. Osnivač Reda, Luc Jouret i njegova ekipa nekoliko dana kasnije oduzeli su si živote. Red je zabranjen u Francuskoj.



Zajednice Bhagwana Shree Rajneesha

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEK7jYLABFQljL8SUL5sD1rPTrFleTgrb0mqj8YeVFH7zDIQ5YeSWzCGrzSzQ7huXdJa-y4DdJrubajomT2NyW1IkUvbOQ2EPVhqzghkt1-E4H20YO2ZkvGjEZBzGU5JTrNRQ5-jb9wImH/s1600/osho_rajneesh.jpg

Indijski mistik Bhagwan Shree Rajneesh, znan i kao Osho, osamdesetih je osnovao sektu u američkom Oregonu.
Iako je propovijedao ljubav, meditaciju i duševni mir, članovi njegove zajednice očito nisu dijelili njegovo mišljenje, te su optuženi za brojne terorističke napade, uključujući i veliko trovanje bakterijom salmonele stanovništva Oregona. Zajednice su imale još jednu specifičnost:imali su više Rolls Royceva nego li je Mercedesa u Imotskom.



Vrata Raja

http://unfollowingjesus.com/files/2011/05/heavens-gate.jpg

Članovi sekte Vrata Raja, odnosno Heaven's Gate 1997. zabrijali su da će uskočiti na rep Hale-Bopp kometa, te se tako spasiti od neizbježnog smaka svijeta. Obuli su Najkice, obukli majice s natpisom "Heaven's Gate Away Team" i spremno krenuli.
Na žalost, 39 članova sekte pronađeno je mrtvo na imanju u Kaliforniji nakon što su počinili zajedničko samoubojstvo trovanjem. Među njima je bio i osnivač sekte Marshall Applewhite.



Aum Shinrikyo

http://p4.focus.de/img/gen/t/5/HBt5gP9g_Pxgen_r_467x311.jpg

Osnovani osamdesetih, ostali su zapamćeni kada su 1995. godine ispustili otrovni plin u stanicu tokijske podzemne željeznice. Od trovanja Sarinom umrlo je 12 ljudi, a ozlijeđeno ih je oko pet tisuća. Prije napada, sekta je po cijelom svijetu brojala oko 40 tisuća članova, njih devet tisuća u matičnom Japanu.
Sekta je imala doktrinu koja je kombinirala učenja iz kršćanstva, budizma i predviđanja Nostradamusa, s konačnom apokalipsom i pročišćenjem društva kao konačnim ciljem. Nakon napada na podzemnu željeznicu, planirali su ubojstvo cijelog japanskog političkog vrha. Vođa kulta, Shoko Asahara, osuđen je na smrt.








Objavi komentar Blogger

 
Top