http://www.index.hr/images2/mitrovic3-090811.jpeg

Čini se da jahta Željka Mitrovića ipak neće biti tako skoro prodana. Naime, Općinski sud u Dubrovniku donio je privremenu mjeru kojom se obustavlja prodaje njegove jahte, potvrdio je to u priopćenju Mitrović koji je iskazao zadovoljstvo navedenom odlukom.

"Moram iskazati veliko zadovoljstvo donošenjem privremene mjere o obustavi prodaje mog broda, koju je donio dubrovački sud i to na na osnovu dokumentacije koju smo podnijeli zbog kršenja zakona i procedure u ovom postupku.", komentira je Mitrović.

Odluku je za Index komentirao i njegov hrvatski odvjetnik Neven Cirkveni.

"Carina u Dubrovniku počinila je cijeli niz grubih proceduralnih propusta prije u postupku oduzimanja plovila. Dubrovački sud je utvrdio da bi u slučaju prodaje broda na javnoj dražbi za Mitrovića mogla nastati nenadoknadiva šteta, s obzirom na oglašenu cijenu prodaje i stvarnu vrijednost broda, izjavio je Cirkveni.

Nogometnim rječnikom, u utakmici Mitrović-Carina rezultat je danas izjednačen na 1-1, jer je vlasnik Pinka uspio zaustaviti prodaju. Sad ima u dva sudska postupka dokazati da se nije radilo o crnom čarteru i da Carina nije smjela jahtu dati na javnu dražbu.

"Kao što sam više puta rekao, a sada mogu i potvrditi svoja uvjerenja, sud i pravosuđe iznad su svake političke igre, i oni svoju nezavisnost iskazuju ne gledajući boju kože, vjeru ili naciju. Također sam veoma zadovoljan što su se potvrdili svi moji navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi od strane bahatih, arogantnih carinskih organa Republike Hrvatske.", stoji u Mitrovićevom priopćenju.
index.hr

Objavi komentar Blogger

 
Top