http://www.index.hr/images2/belfast_nerediAFP.jpg

Prijateljska nogometna utakmica između Engleske i Nizozemske, koja se trebala igrati u srijedu u Londonu, otkazana je zbog nereda u glavnom gradu Velike Britanije, javljaju engleski mediji. "S velikim žaljenjem javljamo da je prijateljska utakmica s Nizozemskom koja se trebala igrati u srijedu 10. kolovoza na Wembley stadionu otkazana", objavio je FA u svom priopćenju.

"Neredi u Londonu toliko su velikih razmjera da je sva policija usmjerena na njih. S obzirom da tako veliki događaj kao što je internacionalna utakmica na Wembleyju zahtjeva prisutnost policije, odlučeno je da se ona neće igrati", stoji u priopćenju Nizozemskog nogometnog saveza.

Prisjetimo se, neredi su počeli u subotu navečer u četvrti na sjeveru Londona, kada su se mirni prosvjedi zbog ubojstva jednog osumnjičenika od strane policije prometnuli u nasilje. Sve je rezultiralo zapaljenim zgradama i opljačkanim trgovinama, dok su se jučer nemiri proširili i na druge gradove.

I dok je osim spomenute, odgođena i utakmica engleskog Liga kupa između West Ham Uniteda i Aldershota koja je bila predviđena za utorak, prijateljska utakmica između Tottenhama i Evertona koja je na rasporedu u subotu bit će odigrana, barem tako tvrde iz Tottenhama. U izjavi kluba na službenoj internetskoj stranici stoji da poduzimaju sve što je u njihovoj moći da osiguraju sigurnost odigravanja prijateljske utakmice "spursa" i Evertona.

Kapetan policijske postaje u Scotland Yardu Stephen Watson izjavio je da su tenzije u gradu očigledno porasle s obzirom na tragičnu smrt mladića. "Očekivali smo miran prosvjed ispred policijske postaje, dok ovako nešto nismo mogli ni sanjati da bi se moglo dogoditi. Za one upletene u ovu razinu nasilja nema isprike", rekao je Watson.

Rooney apelirao na zaustavljanje nereda u Londonu

Napadač Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney apelirao je putem Twittera da se stane na kraj neredima u engleskoj prijestolnici. Nakon treće uzastopne nemirne noći u Londonu, Rooney je putem društvene mreže napisao: "Ovo je ponižavajuće za našu zemlju. Molim vas prestanite".

Podsjećamo, nerede je izazvala smrt vozača taksija Marka Duggana, koji je u četvrtak ubijen u razmjeni vatre s policijom. Sve je počelo kao mirni prosvjed, ali stanje je ubrzo izmaklo nadzoru, najžešći prosvjednici napali su policiju, a počeli su palež i pljačka.

Takvo stanje u gradu uvjetovalo je otkazivanje tri utakmice engleskog Liga kupa (West Ham-Aldershot, Charlton-Reading, Crystal Palace-Crawley) koje su se trebale odigrati u utorak u Londonu. Zbog nereda je pod upitnikom i prijateljska utakmica Engleske i Nizozemske koja bi se trebala odigrati u srijedu navečer na Wembleyju.
index.hr



Objavi komentar Blogger

 
Top