ko kaže da je znanstvena fantastika nedokučiva? Ovaj futuristički motor dokaz je da filmaši malo toga mogu postaviti na veliki ekran, a da to sposobne ruke ne mogu napraviti stvarnim.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_4QlZh4zEShkBgBtETvTAwK_M1AK2gY6j0Xu8sN6G96Ew0HVuxODwj9Q6H-Gbh4n-J_f3kczrLO5zru5hdDmUiZ9sGYX_n-eC7ZploJlM50rtuojf7ufVBXzb4gpuk4A_YhbessW7dxCB/s640/film_tron_legacy_light_cycle_electric.jpg
Za sve one koji su pogledali film Tron Legacy, ovaj motor ne izgleda nepoznato. Ono što je zapanjujuće jest da je on u potpunosti funkcionalan i siguran za vožnju u prometu. Njegova maksimalna brzina iznosi 160 kilometara na sat, i da, on je u potpunosti pogonjen električnim motorom.

parker Brothers, koji se bave proizvodnjom ručno rađenih chopper motora, uzeli su ovaj izazovan zadatak i pretočili ga u stvarnost. Rezultat je više nego impresivan. Jedino što taj motor ne može napraviti za razliku od onog u filmu, jest napraviti trenutni okret od 90 stupnjeva.

Za kotače su koristili kamionske gume, a s obzirom da može i dobro potegnuti na cesti, njegove baterije ipak traju samo sat vremena, no nakon 35 minuta punjenja, taj je motor opet spreman za krstarenje. Jednostavno ekstravagantno, futuristički i jedinstveno. Cijena nije poznata.







Objavi komentar Blogger

 
Top