Stejsi Irvin (17) iz Velike Britanije završila je u bolnici nakon što se punih 15 godina hranila pilećim medaljonima "McNuggets" iz McDonaldsa.

http://weirdworldnews.org/wp-content/uploads/2012/01/Stacey-Irvine.jpg

Stejsi se "navukla" na ovu vrstu brze hrane kada je imala samo dvije godine, i od tada odbija da jede bilo šta drugo. Osim toga, nikada nije okusila voće i povrće.

Nakon što joj je pozlilo, prebačena je u bolnicu, gdje joj je dijagnostifikovana anemija.

Iako su je doktori upozorili da joj ovakav način ishrane može ozbiljno narušiti zdravlje, Stejsi ni sada ne može da odoli pilećim medaljonima iz McDdonaldsa.

Ona dnevno pojede po tri porcije ovog specijaliteta. Jedna porcija sadrži 280 kalorija, 17 grama masti, 16 grama ugljenih hidrata i 14 grama proteina.

Kada Stejsi drži dijetu, ona pojede do 56 grama više masti od preporučenog dnevnog unosa. Uprkos tome, ona uspijeva da ostane relativno vitka, što se može pripisati vježbama i brzom metabolizmu.

Nedostatak vitamina i drugih hranjlivih sastojaka, u kombinaciji sa opasnom količinom soli koju svakodnevno unosi, vidno utiče na njeno zdravlje, izazivajući opadanje imunog sistema, povišeni krvni pritisak i veliki rizik od šloga, koji će tokom godina rasti.

Manje ozbiljan problem sa kojim se ova djevojka suočava je nedostatak prostora na koji bi smjestila svoju bogatu kolekciju McDdonalds igračaka koje je dobijala uz svoj omiljeni obrok, a kojima trenutno može napuniti četiri velike kese za smeće.

Stejsina majka je dugo nastojala da promijeni loše navike u ishrani svoje kćerke, ali nije uspjela.

Zanimljivo je da se Stejsina braća i sestre hrane potpuno zdravo.







Objavi komentar Blogger

 
Top