http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00458/umjetnik_458761S1.jpg

Možda je zadivio kritičare i žirije diljem svijeta, ali neki gledatalji iz Velike Britanije baš i nisu bili zadovoljni filmom ' The Artist ' (Umjetnik) redatelja Michela Hazanaviciusa. Gledatelji iz Liverpoola, piše Huffington Post , tražili su povrat novca jer su se razočarali kada su saznali da je riječ o nijemom crno-bijelom filmu.

Gledatelje je, kako je izjavio glasnogovornik Odeon Liverpool One kina, razočaralo i to što je platno smanjeno kako bi dočaralo kino dvorane od prije gotovo stotinu godina, kada se dešava radnja filma.

- Odeon Liverpool One može potvrditi kako je refundiran manji broj karata gostima koji nisu znali da je Umjetnik nijemi film. Kino će rado vratiti novac onima koji svoje nezadovoljstvo izraze u prvih deset minuta projekcije - objasnili su u kinu.

Umjetnik prati ljubavnu priču između velike filmske zvijezde nijemih filmova i nepoznate glumice u vrijeme kada zvuk polako, ali sigurno ulazi u filmsku industriju. Njegova karijera počinje padati, ali ona postaje zvijezda.

Film je osvojio Zlatni globus, a smiješi mu se i Oscar.

Trenutna zarada u kinima je relativno skromna, riječ je o niti 30 milijuna dolara, ali se pretpostavlja kako će mu zlatni kipić popraviti financijsku sliku.











Objavi komentar Blogger

 
Top