Planovi najpoznatije internetske tražilice da se upusti u pružanje televizijskog sadržaja su pred pokretanjem u Kansas Cityu, gdje je zatražio dozvolu.

http://devicebox.ru/wp-content/uploads/2011/10/google-tv-2.jpg

Najveća internetska tražilica je navodno podnijela zahtjev za pružanje televizijskih usluga stanovnicima Kansas Citya. Ukoliko zahtjev bude odobren, Google bi mogao početi s emitiranjem već za mjesec dana, piše Wall Street Journal.

Sadržaj koji će se ponuditi uključuje emitiranje programa uživo, na zahtjev, ali i internetski pristup televizijskim kanalima. Google se odlučio za Kansas City još prije gotovo godinu dana, ali uslugu namjerava ubrzo ponuditi i drugim mjestima gdje je dostupna Verizonova optička infrastruktura.

Ovo nije prvi put da se spominju planovi Googlea vezani za televizijske usluge. Prije su se već spominjali kontakti s tvrtkama Disney, Time Warner i Discovery Communications o mogućnostima za proizvodnju sadržaja.

http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2010/08/google_tv_video-540x328.jpg

Googleov zahtjev za televizijske usluge podudara se i s njihovim planovima o izgradnji 'farme satelita' u Iowi. Prema nekim analitičarima, iz tog centra mogao bi omogućiti sadržaj na zahtjev za stotine kanala. Google namjerava se upustiti u utrku i za pružatelja usluga pristupa internetu u regiji oko Kansas Citiya, a obećava 30 puta bržu vezu koja bi trebala biti dostupna od lipnja.




Više možete pogledti OVDJE







Objavi komentar Blogger

 
Top