Nova pravila su se već našla pod udarom kritika, a zbog njih je Google već prijavljen američkim regulatornim tijelima. No, prije nego što odluka 1. ožujka stupi na snagu, relativno neugodna situacija se može ublažiti ukoliko izbrišemo povijest pregledavanja interneta s naših korisničkih računa.

http://autotintuc.com/Images/News1/2012/2/6/l-224-m-the-n-224-o-de-tr-225-nh-bi-google-quot-soi-quot-_4_634641456555115942.jpg

Za nekoliko dana na snagu će stupiti nova Googleova pravila o privatnim podacima korisnika. Mnogo su kraća, što dozvoljava njihovu širu interpretaciju, ali predviđaju i dijeljenje podataka korisnika između ostalih Googleovih servisa.

Tvrdeći da tako želi poboljšati svoju uslugu i omogućiti novo iskustvo korištenja, Google će prikupljati individualne informacije o korisnicima i pohranjivati ih na svoje servere. Pomoću njih moći će usmjeriti rezultate pretraživanja krojene prema dosadašnjem interesu korisnika, ali i omogućiti učinkovitije ciljano oglašavanje.

Nova pravila su se već našla pod udarom kritika, a zbog njih je Google već prijavljen američkim regulatornim tijelima. No, prije nego što odluka 1. ožujka stupi na snagu, relativno neugodna situacija se može ublažiti ukoliko izbrišemo povijest pregledavanja interneta s naših korisničkih računa. Postupak kako to možemo obaviti je opisao portal Lifehacker.

http://cdn.guidingtech.com/assets/postimages/2010/04/googlehistory.png

Prije svega se moramo prijaviti na svoj korisnički račun. Nakon toga otvorimo njegove postavke, a u idućem prikazu potražimo odjeljak 'Services'. U toj rubrici postoji poveznica 'Go to web history' koja nas preusmjerava na povijest pregledavanja. Tamo možemo doći i utipkavanjem adrese https://google.com/history nakon što se logiramo na naš korisnički račun. Kada se prikaže povijest pretraživanja, potrebno je kliknuti na 'Remove all Web History' i još jednom potvrditi odabir. Time se zaustavlja bilježenje daljnjeg pretraživanja koje možemo sami ponovno uključiti.









Objavi komentar Blogger

 
Top