Zoološki vrt Ueno u Tokiju održao je vježbu u slučaju bijega nosoroga iz kaveza.



Čuvari su brzo obavijestili posjetitelje da pronađu zaklon nakon što su se uslijed potresa otvorila vrata kaveza i pobjegli nosorozi, dok su ih lovili čuvari i policija - scenarij je to koji je moguć u Tokiju.

Na vježbi u kojoj je sudjelovalo stotinu pripadnika policije i Hitne pomoći, koristili su se nosorozi napravljeni od papira, objavio je APTN.
Papirnati nosorozi napadali su i čuvare. 'U ovaj sam zoološki vrt došao nekoliko puta, a ovo je prvi puta da prisustvujem vježbi', rekla je 26-godišnja Hiromi Kubota koja je u zoološkom vrtu bila sa svojom četverogodišnjom kćeri.

Ovaj tip vježbi u japanskim zoološkim vrtovima održava se jednom godišnje. 'Kako se kostim čini simpatičnim, ova vježba pretvorila se u pravi događaj', rekao je Toshimitsu Doi, direktor zoološkog vrta Ueno u kojem su u posljednjih 50 godina zabilježena dva slučaja bijega životinja iz kaveza.
Na kraju vježbe čuvari su uhvatili nosoroga s mrežama, uspavali ga i spremili u kavez. Vježbu u zoološkom vrtu Ueno možete pogledati u priloženom videu.


Kako to izgleda kad nosorog pobjegne iz kaveza by dzuturum







Objavi komentar Blogger

 
Top