Ed Bazinet (68), milioner i tajkun, potrošio je 20 miliona dolara na luksuzne poklone, od čega 1,6 miliona na sapune, a nakon toga su ga odveli u psihijatrijsku ustanovu.

http://www.cujovo.com/wp-content/uploads/2012/02/Ed-Bazinet-539x300.jpg

Bazinet je na međunarodnom sajmu poklona u Njujorku kupio, praktično, sve što je mogao. Prošlog mjeseca potrošio je blizu 40 miliona dolara na sličnom događaju u Parizu.

Velike sume novca koje je trošio na besmislene i luksuzne poklone zabrinule su njegove prijatelje pa je odveden u bolnicu, gdje mu je dijagnosticirano bipolarno oboljenje. Vijest o Edovom nehajnom trošenju novca brzo se proširila.

"Samo bi došao i rekao daj mi 1.000 ovih ili 1.000 onih. Bilo mi je odmah jasno da s njim nešto nije uredu ", rekla je dizajnerica Nina Oberoi.

Nakon što je potrošio 200.000 dolara na tanjire za kolače prodavačica ga je odbila. Bazinet je naručio sapun za 1,6 miliona dolara, vješalice i različite predmete - njih ukupno 96.000.

Bazinet, koji je inače iz Minesote, stekao je bogatstvo prodajući porculanske figure i keramičke minijature. Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća prodao je svoju kompaniju za 270 miliona dolara.







Objavi komentar Blogger

 
Top