Osim što obitelj i prijatelji pokojnika ne moraju izlaziti iz automobila, ne moraju paziti na starije članove koji teže hodaju. Ovo je jedan od tri takva salona u SAD-u



U Comptonu u Los Angelesu mrtvačnica Roberta L. Adamsa pruža uslugu drive-through salona, piše Daily Mail. Kako bi ožalošćeni izbjegli duge propovijedi i stajanje oko groba, u drive-through mrtvačnici cijeli sprovod može se obaviti iz automobila. Lijes s pokojnikom položen je na natkriveni odar pokraj kojeg obitelji i prijatelji mogu zaustaviti automobil i oprostiti se.



Mrtvačnica Roberta Adamsa jedina je koji pruža takvu uslugu u cijeloj Kaliforniji, no nije poznato je li i sam osnivač nakon svoje smrti 2005. godine imao ovakav sprovod. Sada posao vodi njegova supruga Penny Scott Adams.
Voditeljica mrtvačnice Denise Knowles-Bragg kaže kako salon uvodi promjene i zamjenjuje tradicionalne sprovode. Također, smatra da je ovakav način pohođenja groba odličan za starije ljude koji teško hodaju ili ne mogu dugo stajati.
Ovakva tradicija tijekom 1980-ih postala je popularna među mafijašima. Uz ovu mrtvačnicu u Kaliforniji, još dvije rade u Chicagu i Louisiani.

Objavi komentar Blogger

 
Top