http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Mar2012/60597140.jpg
Hotel Yas Viceroy u Abu Dhabiju

Ovo je lista deset hotela koji svojim izgledom pomiču granice arhitekture. Inkorporiranje u prirodu, stremljenje u visinu, minimalizam, samo su neke od odlika ovih hotela.

Yas Viceroy, Abu Dhabi, UAE

Ovaj hotel čine dva tornja od 12 katova spojena zavijenim krovom od stakla i čelika koji danju sjajo jer reflektira sunčevu svjetlost, a noću ga osvjetljavaju LED svjetla. Hotel je izgrađen u skladu sa starom islamskom umjetnošću, zahvaljujući kojem ova građevina izgleda kao ogrnuta svjetlucavim velom, piše Budget Travel.



Axis Viana, Viana do Castelo, Portugal

Hotel Axis Viana sa svojim je izgledom bio je pravi šok za stanovnike malenog pitoresknog sela Viana do Castelo. Eksterijer hotela napravljen je od aluminija, crnog stakla i zelenog kamena. Interijer je potpuna suprotnost, prevladava bijela boja, a kao materijali su korišteni kamen i drvo. Iz hotela puca pogled na rijeku Lima i na planinu St. Luzia.




Southern Ocean Lodge, Otok Kangaroo, Australija

Ovaj hotel izgrađen je među stijenama na australskom otoku Kangaroo, a konstruiran je tako da ne zadire previše u ljepotu same prirode. Osim kreativnosti hotel se može pohvaliti i nekim inovacijama kao što su skulpturalni spremnici u kojima se skladišti kišnica.




Marina Bay Sands, Singapur

Svaki od tri tornja koji čine ovaj hotel ima 55 katova na kojima se nalazi 2561 soba, muzej, kasino, poslovni centar, šetnica uz more, te mnoštvo trgovina i restorana. Tornjevi su pri vrhu povezani nevjerojatnim SkyParkom koji na svojih 10,000 kvadratnih ima bazen, vrtove i perivoje.




Bella Sky Comwell, Kopenhagen, Danska

Hotel Bella Sky Comwell konstruiran je od dviju struktura koje se penju u visinu pod različitim kutevima i time ostavljaju dojam da ih neka sila privlači jedan k drugome.




Hotel Miura,Čeladná, Češka

Hotel Miura uzdiže se u visinu poput svemirskog broda, barem odaje takav dojam zbog betona, metala i ljubičastog stakla od kojih je izgrađen. Hotel je podijeljen u tri dijela, a srednji dio izgleda kao da lebdi iznad zemlje.



Hotel Jumeirah at Etihad Towers, Abu Dhabi, UAE

Pet tornjeva koji se izdižu iznad jedne plaže u Abu Dhabiju zajedno čine poslovno-stambeni centar Jumeirah at Etihad Towers. Samo jedan pogled na fotografiju i bit će vam jasno zašto je glavni arhitekt ovog zdanja dobio nagradu za najbolji hotel prošle godine.




Hotel Raddison Blu Waterfront, Stockholm, Švedska

Staklena konstrukcija hotela u Stockholmu na zapanjujuć način reflektira more i nebo zbog čega ga nazivaju i 'sjećanjem na sjeverno svjetlo'.




Hotel Americano, New York

Hotel Americano napravljen na je Manhattanu na mjestu nekadašnje garaže. Sobe su moderno i minimalistički uređene, baš kao i eksterijer koji izgleda poput masivne metalne skulpture.




Hotel Consolación, Teruel, Španjolska

Deset modernih drvenih kocki okruženih stablima maslina i badema tvore hotel Conslacion. Svaki apartman ima staklene stijene koje se mogu otvoriti i time se prostor integrira u prirodu.

Objavi komentar Blogger

 
Top