Turska reklama za šampon na kojoj se pojavljuje Adolf Hitler izazvala je negodovanje jevrejskih grupa širom svijeta koje su pozvale da se reklama odmah povuče, a ništa manje kontroverzna nije ni nova reklama za votku "Belvedere" sa fotografijama silovanja.

http://www.bportal.ba/plugins/content/jumultithumb/Li4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL3N0b3JpZXMvemFuaW1saml2b3N0aS9oaXRsZXIgMS5qcGcmYW1wO3c9NDAwJmFtcDtoPTMwMCZhbXA7cT05MCZhbXA7emM9MA==.jpg

Reklama za muški šampon ''Biomen'' prikazuje Hitlera koji gestakulira i drži govor pun entuzijazma pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod koji je ''100 posto muški''.

- Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon - kaže "Hitler" u reklami.

S druge strane na reklami za "Belveder" votku prikazana je prestravljena djevojka koju muškarac na prepad hvata iza leđa, a sve uz poruku: "Za razliku od nekih ljudi, 'belvedere' uvijek klizi glatko".

Kako se ova reklama prvo pojavila na internetu, odmah je izazvala burna reagovanja raznih grupa koje ukazuju na to da ovakav način oglašavanja podržava seksualne napade, uključujući i silovanje.

Čini se da su u marketinškim agencijama ostali bez dobrih ideja, a ove koje za sada pokušavaju da plasiraju kao smiješne samo izazivaju gnjev javnosti.

Objavi komentar Blogger

 
Top