Jenna Talackova (23) diskvalificirana je s izbora Miss Universe Kanade jer je promijenila spol, a to je prešutjela.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1ehlcc00n1qztsh3o1_500.jpg

Džena Talakova, jedna od finalistkinja Izbora za mis Kanade, eliminisana je iz konkurencije jer je otkriveno da je rođena kao dječak i da se podvrgla operaciji promjene pola.

"Džena Talakova iz Vankuvera, Britanska Kolumbija, eliminisana je iz takmičenja nakon što je otkriveno da je rođena kao dječak. Pravila nalažu da na takmičenju mogu da učestvuju samo djevojke koje su rođene kao djevojčice. Uprkos tome, poštujemo njene ciljeve i njenu odluku i želimo joj sve najbolje", navodi se u zvaničnom saopštenju organizacije "Mis univerzum".

https://chzdailywhat.files.wordpress.com/2012/03/this-is-all-kinds-of-wrong-of-the-day3.jpg

"Ona se osjeća kao prava djevojka i jeste prava djevojka. Nadala se da će ipak moći da se takmiči, ali pravila su jasna i nema načina da se bilo šta promijeni" izjavio je Davila za sajt Thestar.com.

Odluka organizacije "Mis univerzum", čiji je vlasnik Donald Tramp, izazvala je negativne reakcije javnosti, koja traži da 23-godišnja Džena bude vraćena u konkurenciju. U intervjuu objavljenom na sajtu YouTube Džena je izjavila da je još u četvrtoj godini shvatila da je žensko, da je 10 godina kasnije podvrgnuta hormonskoj terapiji, a operaciji promjene pola kada je imala 19 godina.


Objavi komentar Blogger

 
Top