Čitatelji poznate turističke stranice Lonely Planet izabrali su najbolje barove na svijetu, a među prva tri našla su se dva iz susjedne nam Mađarske.

http://magazin.net.hr/2012/03/16/0437007.48.jpg

Prvi na listi Lonely Planeta je A38, bar koji se nalazi na starom ukrajinskom teretnjaku usidrenom na Dunavu od 2004. godine kao brod kulture.

Drugi je De Witte Aap u Rotterdamu, Nizozemska. U srcu Rotterdama, u jednoj od rijetki preostalih autentičnih ulica, ovo je bar u kojem se susreće staro i novo te koji privlači domaćine i turiste.

Trećina najbolji svjetski bar je Szimpla Kert, također u Budimpešti, što prevedeno s mađarskog znači vrt. Riječ je o prvom gradskom baru poznatom kao 'bar ruševina', specifičnom po tome što je nastao u napuštenoj zgradi usred grada.

Sage Restaurant u Berlinu, Njemačka, je četvrti, a smješten je u staroj velikoj ciglani. U ovom restoranu-baru pronaći ćete industrijski chic s visokim stropovima, dugim zajedničkim stolovima i udobnom kutku za chillanje. Gosti mogu uživati i u pivu ili koktelu na plaži, pijeskom prekrivenom vanjskom dijelu pored rijeke s ležaljkama.

Žive svirke i ples na stolovima čine Chambre Neuf u francuskom Chamonixu jednim od najpoželjnijih mjesta za partijanje, zbog čega se ovaj bar smjestio na peto mjesto najboljih svjetskih barova.

Pogledajte kako izgledaju najbolji svjetski barovi smješteni u Budimpešti u prilogu koji je napravio Deutsche Welle:

Objavi komentar Blogger

 
Top