Amerikanka iz Utaha Mary Ellen Hardison je sa 101 godinu, prema zvaničnim Guinnesovim podacima, najstarija paraglajderka.

http://www.worldrecordsacademy.org/sports/img/112792-1_oldest_female_to_paraglide_tandem_Mary_Ellen_Hardison.jpg

Hardison je postavila rekord pred publikom koju su sačinjavala njena djeca, unuci, praunuci pa čak i prapraunuci. Priznala je da je htjela uraditi nešto da bi se zabavila, ali i da bi sustigla sina koji ima 75 godina i koji je i sam paraglajder.

"Ne želim da moj sin nešto uradi, a da ja to ne mogu ponoviti. Odlučila sam samo da se zabavim, kao i on", rekla je Hardison, prenosi portal Huffington Post.

Maryin instruktor Kevin Hintze je za svoju učenicu rekao kako je neustrašiva i kako je željela da zajedno prave zaokrete u zraku dok su vježbali.

Baka Hardison ima niz drugih hobija pored paraglajdinga, uključujući pravljenje igračaka za djecu u bolnicama, pletenje čarapica za prerano rođene bebe, ali se također rado prisjeća kako je išla na sve rollercoastere u Disneylandu kada je imala 90 godina.

Maryina rodbina se provibitno opirala njenom planu i odbijala da je podrži, misleći da sama sebi potpisuje smrtnu kaznu, ali Mary je bila uporna u svojoj namjeri.

"Drago mi je zbog rekorda, ali moja želja je da podstaknem i ostale starije ljude da rade nešto dokle god im njihovo tijelo to omogućava i da se zabave i budu pozitivni, jer niko ne voli negativnost i ljutite osobe", priznala je Mary.

Hardison je pozvala sve starije ljude da obore njen novopostavljeni rekord i da iznova pred sebe stavljaju izazove.


Najstarija paraglajderka na svijetu ima 101 godinu by dzuturum

Objavi komentar Blogger

 
Top