Bivši Googleovi zaposlenici otisnuli su se u vode borbe protiv praćenja i zaštitu privatnosti od kompanija poput Googlea i Facebooka

http://android.caotic.it/files/2011/11/google_music_partenza-e1321289748496.jpg

Google je godinama percipiran kao dobroćudna kompanija, koja nikome ne čini zlo, nikoga ne iskorištava i bla, bla, ali čini se kako to baš i nije istina. Prema informacijama koje prezentiraju bivši zaposlenici tvrtke, Google čini sve što može da o svima prikupi što je više moguće informacija, kako bi bio precizniji s individualnim oglašavanjem.

Autori  Disconnect.me stranice objašnjavaju kako je Google pretjerao s praćenjem i kako bi zapravo trebalo zaštititi privatnost spriječavanjem Googlea i ostalih da vas prate. Kompanija nudi besplatan dodatak Chrome, Firefox i Safari preglednicima koji omogućava zaustavljanje Googlea, Yahooa i Twittera te Facebooka da prate vaše surfanje.
paniju su pokrenuli bivši Googleovi zaposlenici, koji navodno dobro poznaju principe rada spomenutih kompanija, a žele korisniku ponovno predati "uzde kontrola" vlastite privatnosti i surfanja.

Dodatak za Firefox (kliknite na sliku za download)

Dodatak za Firefox

Dodatak za FB-kliknite OVDJE

Dodatak za Twitter,kliknite OVDJE

Objavi komentar Blogger

 
Top