http://www.source.ba/galerije/slike/vladivostokir01.jpg

Vladivostok je ruski grad i najveća ruska luka na Tihom okeanu. Upravno je središte federalnog subjekta Primorski kraj. Grad ima 600.000 stanovika i on je centralna luka pacifičke flote ruske ratne mornarice. Grad povezuje s Moskvom Transsibirska željeznica, najduža svjetska željeznička pruga, duga 9.289 km.

http://www.source.ba/galerije/slike/vladivostokir02.jpg

Trebate biti svjesni da se radi prije svega o industrijskom gradu s prepoznatljivom socijalnom istočnom arhitekturom.

http://www.source.ba/galerije/slike/vladivostokir03.JPG

Hotel Vladivostok nalazi se svega nekoliko minuta od samog centra i dobar je izbor ako tražite mjesto gdje ćete odsjesti. Hotel Gavan se nalazi također na nekih pet minuta od samog centra, možda na najljepšoj poziciju u gradu i spada u jedan od najljepših hotela u gradu, no gotovo svi objekti tipične su staljinovske gradnje. Akphes Ceiko je hotel smješten u strogom centru grada pa se čini kao savršeno mjesto za odmor ukoliko ne želite izlaziti iz centra.

http://www.source.ba/galerije/slike/vladivostokir04.jpg

Što ćete i gdje pojesti uvelike ovisi o svoti novca koju namjeravate potrošiti. Versailles je otmjeni restoran s odličnom hranom i vinom i s ne pretjerano visokim cijenama. Za nešto manje novaca posjetite restoran Izbušku i nahranite tijelo kako biste mogli u daljnje istraživanje grada.
Ako se odlučite na put prema Vladivostoku ne očekujte raskoš poput Petrograda, ali svakako očekujte jedno zanimljivo upoznavanje s kulturom koja je sve samo ne dosadna, a da ne govorimo o stanovnicima koji čine taj grad onim što on jest.

http://www.vip.it/wp-content/uploads/2012/03/vladivostok.jpg

Vladivostok svakako može ponuditi lokacije koje vrijedi vidjeti, a jedna od njih je zasigurno Ocenarium Vladivostok - poznati je Marine Muzej podijeljen na dva glavna dijela uključujući muzej Exhibits. Ocenarium obuhvaća područje od 1.500m2, a u samom kompleksu se nalazi preko 120 vrsta životinja.


Objavi komentar Blogger

 
Top