http://slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2011-09-06/Zadnja/zadnja%20MOUSON_420_thumb.jpg

Pada na vas svijet, potrebno vam je da se priberete, meditirate, pomolite se, nađete oslonac u vjeri... Ali, negdje ste van, daleko od crkve. I za takvu situaciju odnedavno postoji rješenje, zasad samo u Njemačkoj, zove se gebetomat, tj automat za molitvu!

Prvi automati koji podsjećaju na telefonske govornice ili, možda još više, na automate za fotografiranje, postavljeni su prije neki dan u njemačkim gradovima Berlinu i Frankfurtu. Imaju na repertoaru 300 molitvi na 65 jezika. - Dobar dan, dobro došli u molitvomat - kaže vam umirujući ženski glas iz mini hrama-automata u berlinskoj četvrti Tiergarten, dok ulazite i sjedate na plastičnu stolicu ispred koje je modri displej koji funkcionira na dodir. Na displeju se potom raspakira ponuda religija, a onda i molitvi.

http://www.oxly.de/oxly/wp-content/uploads/2010/12/Gebetomat20101231-31.jpg
Osim kršćanima dobro poznatog Očenaša, koji je tu u dvadesetak verzija, među njima čak i na korejskom, indonežanskom, zatim muslimanskih molitvi u petak i židovskih pjesama u subotu, tu se mogu naći i mnogo egzotičnije molitve i religiozne pjesme, na primjer, tibetanskih monaha i domorodaca Solomonskih otoka, tekstovi kontroverznih scijentologa...

Objavi komentar Blogger

 
Top