http://www.fashion.hr/img/repository/2008/07/web_image/a.jpg

Mrtvo more nastalo je prije 3 milijuna godina, a smješteno je na Srednjem istoku između Jordana i Izraela. Dobilo je ime po tome jer u njemu ništa ne živi, a njegova je voda smrtonosna za sva živa bića. Ono je najniža točka na Zemlji, leži čak 400 metara ispod morske površine i iz godine u godinu sve više tone.

U Mrtvo more utiče rijeka Jordan i druge pritoke, a iz njega nikakva voda ne istiće te sadrži 43 bilijuna metričkih tona soli.

Iz davnina su po svojim ljekovitim svojstvima vrlo poznate soli i minerali iz tajnovitih voda Mrtvog mora, a danas je ono poprimilo novu dimenziju i postalo poznati centar prirodnog zdravlja i ljepote kojeg ljudi redovito posjećuju iz svih krajeva svijeta da bi se kupali u vodi bogatoj solima i mineralima, te mazali ljekovitim blatom. Tisućljećima su se stvarali prirodni fenomeni, te rezultirali jedinstvenim sastavom prirodnih soli i minerala, a sastav, kvalitetu i ljekovitost otkrila su laboratorijska ispitivanja i suvremena znanstvena istraživanja.

Jedan kilogram vode iz Mrtvog mora sadrži 400g minerala i njihovih soli, a najviše magnezija (67,78% – za pravilan rast i razvoj kostiju, regulaciju probave, funkciju mišića i živaca, te sudjeluje u metabolizmu masnoća i sintezi bjelančevina), kalcija (19,36% - za pravilan rad srca, kontrakciju mišića, rast i diobu stanica, te sudjeluje u procesima zgrušavanja krvi i prijenosa živčanih impulsa) i kalija (5,56% - za kontrakciju mišića, neutralizaciju toksina i pravilan rad krvožilnog sustava, te sudjeluje u prijenosu živčanih podražaja), zatim natrija (važan za normalnu funkciju živaca i mišića, te zadržava tekućinu u tkivima i daje potrebnu vlažnost stanicama), bromide (pokazuju umirujuće djelovanje na središnji živčani sustav, te smanjuju napetost), jodida (sastavni je dio hormona štitnjače, te sudjeluje u procesu regulacije rasta, ima izrazit antibakterijski učinak, te fungicidno i amebicidno djelovanje), sumpora (sastavni dio dlaka, kose i noktiju, on je prirodni dezinficijens) i drugih elemenata.

Minerali i ljekovito blato iz Mrtvog mora efektom osmoze vraćaju koži izgubljene minerale, te potiču samo obnavljanje kože i uspostavljanje zaštitne kisele pH vrijednosti kože koja pruža djelotvornu zaštitu od infekcija. Dubinski čiste i umiruju kožu i pore od različitih naslaga i tragova sebuma, te hrane i njeguju kožu vraćajući njenu elastičnost, mekoću, mladenački izgled i svježinu. Također i otklanjaju umor i napetost, olakšavaju različite bolne tegobe, opuštaju mišiće, te su učinkoviti u rješavanju niza dermatoloških poremećaja.

Na našem tržištu naći ćete mnoge kozmetičke proizvode iz Mrtvog mora poput Health & Beauty, Sea of Spa, Ahava, Betalgis, Jericho i mnogi drugi koji proizvode pjene za brijanje, serume protiv bora, losione protiv starenja, kreme za vrat i lice, kreme za učvršćivanje kože, kreme za područje oko očiju, balzame poslije brijanja, šampone, silikonske kreme i maske za kosu, kreme za tuširanje, kreme za ruke i nokte, kreme za noge i ispucana stopala, masla i aromatična ulja za tijelo, kreme i pilinge za tijelo, te mnoga ulja za sunčanje.


Kozmetika s mrtvog mora by dzuturum

Objavi komentar Blogger

 
Top