Novi JRT pokrenula je skupina mladih entuzijasta kojoj nije cilj buđenje jugonostalgije

http://www.maglaj.net/slike/Maglaj/thumbs/60671054.jpg

Jugoslavenska radiotelevizija počela je s probnim emitiranjem programa putem svojih internetskih stranica. Postaja dijeli ime s radiotelevizijskim sustavom bivše SFRJ, koji se sastojao od šest republičkih i dva pokrajinska centra, a djelovao je do početka devedesetih godina.

Pokretači novog JRT-a, redom mladi entuzijasti, tvrde da im nije cilj buđenje jugonostalgije nego okupljanje najvećih regionalnih centara u jedan servis koji bi građanima pružao objektivnu, konciznu i provjerenu informaciju.

"Pokretači JRT-a nisu ostaci bivšeg televizijskog sustava, već grupa mladih entuzijasta koji žele vratiti barem nešto od propale Jugoslavije", navodi se na službenim stranicama JRT-a.

Glavni inicijator projekta Benjamin Hasanić iz Maglaja u BiH ima samo 16 godina, a u novinarskoj ekipi nalazi se 50-ak pojedinaca iz svih bivših jugoslavenskih republika te SAD-a, Poljske, Mađarske. JRT na dan planira emitirati 18 sati programa pretežito vlastite proizvodnje. Postoje četiri redakcije: informativno-politička, zabavno-sportska, filmska i dokumentarna te kulturno-obrazovna.



JRT

Objavi komentar Blogger

 
Top