http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00517/mcdonald_s_indija_517563S1.jpg

McDonald's se sredinom 2013. sprema otvoriti svoj prvi vegetarijanski restoran na svijetu. Bit će to u Indiji, kraj Zlatnog hrama u Amritsaru , svetom gradu Sikha.

Taj drugi po redu najveći lanac restorana na svijetu već je prilagodio svoju ponudu lokalnim potrebama i ukusima pa u Indiji ne poslužuje govedinu i svinjetinu kako ne bi uvrijedio hinduse i muslimane. U Amritsaru vjerske vlasti zabranjuju konzumaciju mesa pa svi restorani koji se tamo otvore moraju biti vegetarijanski.

No i općenito takvi restorani imaju dobre šanse za uspjeh u Indiji, s obzirom da su mnogi Indijci vegetarijanci. McDonalds trenutno ima 271 restoran u toj zemlji, što za njegove pojmove čini malo tržište, s obzirom da ih u svijetu ima gotovo 33.000. No zato mu je Indija vrlo obećavajuće tržište za rast.

Nakon vegetarijanskog restorana u Amritsaru, McDonalds planira otvoriti još jedan u Vaišno Deviju na sjeverozapadu Kašmira. Tamošnji špiljski oltar pohode stotine tisuća vjernika svake godine.

Jedan od najpopularnijih McDonald'sovih sendviča u Indiji su McAloo Tikki burger, u kojem je umjesto mesa pikantni 'odrezak' na bazi krumpira, i Maharadža Mac, na bazi piletine.

Objavi komentar Blogger

 
Top