Počela je kampanja za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 7. oktobra. Već sad je jasno da će ovi izbori biti zapamćeni po bizarnim izjavama, neukusnim spotovima i diletantskim plakatima.


"Poštovani sugrađani, u zadnje vrijeme me više poznanika zaustavilo na ulici, čestitalo mi na hrabrosti i pitali me kako se ne bojim da će da me ubiju", kazao je Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

Kandidat za gradonačelnika Zenice na svojim predizbornim stranicama prikazuje porno filmove. Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik s orkestrom za svadbe i izbore pjeva narodne pjesme. Miralem Ramić, koji pretendira na mjesto načelnika općine Trnovo, ima slogan: 'Dođe čovijek vedra čela i napravi čaršiju od sela'. Nažalost, taj čovjek nije konzultirao lektore prije tiskanja plakata.

Vodi se i negativna kampanja, pa je stranku čovjeka s prethodnog plakata optužio kandidat za gradonačelnika Zenice 'da su članovi Stranke demokratske akcije kriminalci i ubojice'.

http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/c0.0.843.403/p843x403/562998_349383158480431_149269954_n.jpg

Nedim Dizdarević, možda budući vijećnik Novog Grada, smjestio se na reklamu Larinog izbora. Svoj je, pak, plakat naslovio 'Rajin izbor'. Do izbora ima još 3 sedmice, pa još ima vremena za zanimljive slogane, plakate i predizborne događaje.


Pogledajte video:


Bizarna izborna utrka u BiH by dzuturum

Objavi komentar Blogger

 
Top