Čuditi se poput djeteta, gdje je to danas još moguće? Primjerice, u unutrašnjosti divovskoga kristala, u kojem se svjetlo lomi u stotinama zrcalnih ploha. Impozantna Kristalna katedrala predstavlja srce tematskoga parka „Swarovski Kristallwelten“.



Kako je ljude moguće začarati umjetnički obrađenim staklenim kristalima, obitelj Swarovski dokazuje već preko 100 godina. S tematskim parkom „Swarovski Kristallwelten“ („Swarowski svjetovi kristala“) u Wattensu otišlo se još korak dalje: stvoren je kozmos čuđenja u kojem se magija kristala inscenira na razne, maštovite načine.

14 „komora čuda“ po koncepciji multimedijskog umjetnika Andréa Hellera, koje su dizajnirali renomirani međunarodni umjetnici i dizajneri kao Alexander McQueen, Tord Boontje ili Brian Eno, odonda služe na čast svojemu imenu: u bajkovitome zimskome krajoliku od tisuća kristala, u najvećem kaleidoskopu na svijetu, u misterioznom Ledenom sokaku, u kojem posjetitelj postaje otkrivačem, ili u već spomenutoj Kristalnoj katedrali Andréa Hellera, Briana Enoa i Susanne Schmöger posjetitelji – i to ne samo oni maleni – ne mogu se čudom načuditi.



Objavi komentar Blogger

 
Top